Volg ons
Home Ook handig Ducoterre woelvork met 3 tanden - voor kleigrond

Ducoterre woelvork met 3 tanden - voor kleigrond

Ducoterre woelvork met 3 tanden - voor kleigrond Ducoterre woelvork met 3 tanden - voor kleigrond Ducoterre woelvork met 3 tanden - voor kleigrond
Ducoterre woelvork met 3 tanden - voor kleigrond Ducoterre woelvork met 3 tanden - voor kleigrond Ducoterre woelvork met 3 tanden - voor kleigrond
Ducoterre woelvork met 3 tanden - voor kleigrond
Met dit mooi uitgevoerde en robuuste tuingereedschap bewerk je de grond zonder spitten en zonder bukken. Goed voor de bodem én voor je rug dus, deze woelvork!
€ 109,00
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Ducoterre woelvork met 3 tanden - voor kleigrond

Met dit mooi uitgevoerde en robuuste tuingereedschap bewerk je de grond zonder spitten en zonder bukken. Goed voor de bodem én voor je rug dus, deze woelvork! De woelvork van Ducoterre is een variant op de klassieke spitvork en het ideale tuingereedschap voor de ecologische tuinier. Zelfs de moeilijkste grondsoorten laten zich met deze vork makkelijk bewerken.

  • Geschikt voor zware (klei)grond
  • Werkbreedte ca. 23 cm
  • Zorgt voor behoud van bodemleven, bodemstructuur en natuurlijke vruchtbaarheid.
  • Zorgt voor een natuurlijke lucht- en watercirculatie in de bodem.
  • Ook verkrijgbaar met 4 en 5 tanden

Waarom woelen?

De bodem in je tuin zit vol met leven. Op de grond in de vorm van bladeren, mineraaldeeltjes en insecten. Onder de grond: regenwormen, maar ook duizenden microscopisch kleine organismen. In een handvol aarde zitten meer levende wezens dan er op aarde mensen zijn! Al deze kleine organismen zijn aan het werk in een enorme 'humusfabriek', en nog gratis ook.

Door de grond te keren in de vorm van spitten wordt dat hele systeem verstoord. Grond omspitten is daarnaast een vermoeiende klus en ook tijdrovend. Inmiddels ontdekken steeds meer tuiniers en tuinders de ‘no-dig’ methode (niet-spitten), en bereiken daar verrassend goede resultaten mee. (Meer weten over de no-dig methode? Kijk dan eens naar het boek De ongespitte tuin.)

Met dit mooi uitgevoerde en robuuste tuingereedschap van Ducoterre bewerk je de grond zonder spitten en zonder bukken. Goed voor de bodem én voor je rug dus, deze woelvork! Door de grond los te woelen met deze woelvork, maak je de grond makkelijker bewerkbaar en kan vocht en lucht de bodem in komen.  

Er is in Frankrijk door tuiniers met verschillende achtergronden een groot aantal vergelijkende tests uitgevoerd met vorken van hetzelfde type als die van
Ducoterre. De tuiniers waren unaniem van mening dat de woelvork van Ducoterre het beste hefboomeffect laat zien. De woelvork van Ducoterre is ook nummer één wat ergonomie* betreft. Het is namelijk de enige vork waarmee tot een diepte van 25 cm gewerkt kan worden zonder dat de gebruiker de benen of rug hoeft te buigen. Dat is mogelijk door:

  • de speciale buiging van de tanden.
  • de ruimte tussen de bovenste delen van de grepen, die dusdanig groot is dat de gebruiker tussen de grepen kan staan (zie foto). Deze ruimte is bij alle uitvoeringen gelijk.
  • de afstand tussen de tanden (ca. 10 cm)
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies