Volg ons
Home Tuingereedschappen Ducoterre woelvork met 4 tanden

Ducoterre woelvork met 4 tanden

Ducoterre woelvork met 4 tanden Ducoterre woelvork met 4 tanden Ducoterre woelvork met 4 tanden Ducoterre woelvork met 4 tanden Ducoterre woelvork met 4 tanden
Ducoterre woelvork met 4 tanden Ducoterre woelvork met 4 tanden Ducoterre woelvork met 4 tanden Ducoterre woelvork met 4 tanden Ducoterre woelvork met 4 tanden
Ducoterre woelvork met 4 tanden
Met dit mooi uitgevoerde en robuuste tuingereedschap bewerk je de grond zonder spitten en zonder bukken. Goed voor de bodem én voor je rug dus, deze woelvork!
€ 112,00
Prijs per stuk
Variatie: Ducoterre woelvork met 4 tanden
Aantal: 
Bestellen
 

Ducoterre woelvork met 4 tanden

Over deze woelvork: 

  • Zorgt voor behoud van bodemleven, bodemstructuur en natuurlijke vruchtbaarheid.
  • Werkbreedte: 4 tand = 34cm
  • Zorgt voor een natuurlijke lucht- en watercirculatie in de bodem.
  • De 4 tand is geschikt voor middelzware grond

Waarom woelen?

De bodem in je tuin zit vol met leven. In een handvol aarde zitten meer levende wezens dan er op aarde mensen zijn! Al deze kleine organismen doen belangrijk werk voor je planten en voor je tuin als geheel. Door de grond te keren, zoals je doet met spitten, wordt dat hele systeem verstoord.

Grond omspitten is daarnaast een vermoeiende klus en ook tijdrovend. Inmiddels ontdekken steeds meer tuiniers en tuinders de ‘no-dig’ methode (niet-spitten), en bereiken daar verrassend goede resultaten mee. Wil je daar meer over lezen? Het boek 'De ongespitte tuin' is een informatief en praktisch boek hierover.

Het is echter wel nodig om de bodem te beluchten, want zonder zuurstof kan organisch materiaal niet worden afgebroken. Met dit mooi uitgevoerde en robuuste tuingereedschap van Ducoterre bewerk je de grond zonder spitten en zonder bukken. Goed voor de bodem én voor je rug dus, deze woelvork!

De woelvork van Ducoterre is een variant op de klassieke spitvork en het ideale tuingereedschap voor de ecologische tuinier. Zelfs de moeilijkste grondsoorten laten zich met deze vork makkelijk bewerken. Er is in Frankrijk door tuiniers met verschillende achtergronden een groot aantal vergelijkende tests uitgevoerd met vorken van hetzelfde type als die van Ducoterre. De tuiniers waren unaniem van mening dat de woelvork van Ducoterre het beste hefboomeffect laat zien. De woelvork van Ducoterre is ook nummer één wat ergonomie betreft. Het is namelijk de enige vork waarmee tot een diepte van 25 cm gewerkt kan worden zonder dat de gebruiker de benen of rug hoeft te buigen. Dat is mogelijk door:

  • de speciale buiging van de tanden .
  • de ruimte tussen de bovenste delen van de grepen, die dusdanig groot is dat de gebruiker tussen de grepen kan staan (zie foto). Deze ruimte is bij alle uitvoeringen gelijk.
  • de afstand tussen de tanden (ca. 10 cm)

 

Op Vrijdag 8 december zijn wij vanaf 12:00 telefonisch niet bereikbaar.