Volg ons
Home Biologische Mestcompost Big bags mestcompost (1m3 & 2m3)

Big bags mestcompost (1m3 & 2m3)

Big-bags-mestcompost-(1m3-&-2m3)

Big bags biologische mestcompost 

Je kunt onze mestcompost in big bags van 1m3 en 2m3 bestellen. Daarnaast bestaat nog de optie om een big bag van 1m3 met daarop 4 losse zakken (potgrond, tuinaarde of mestcompost) te bestellen. De big bags worden altijd op een pallet geleverd. 

Wanneer kies je onze mestcompost: 

  • Voor de jaarlijkse toevoeging van voeding
  • Wanneer je een siertuin of moestuin op de zandgrond hebt




Bezig met laden...

De biologische mestcompost van Bio-Kultura gebruik je als voeding voor je (moes)tuin voor een heel jaar. De mestcompost bestaat uit een combinatie van dierlijke bemesting en plantaardige compostsoorten. Met de biologische mestcompost voed je je planten, stimuleer je het bodemleven en verbeter je de waterhuishouding van je tuin. Met de mestcompost hoef je door het jaar heen geen voeding toe te voegen. Zo werken wij op onze kwekerij, gelegen op de zandgrond, ééns per jaar met dit product. Door dit jaarlijks te herhalen, bouw je aan een gezonde en evenwichtige bodem als basis voor je planten. 

Meer weten? Bekijk dan het filmpje hieronder. Kijk bij de producten voor meer inhoudelijke informatie. 


Hoe veel heb je nodig
Wanneer je zelf gaat rekenen kun je de volgende som maken; lengte x de breedte x de hoogte. Daaruit komt de inhoudsmaat. Omdat er in een lengte x breedte x hoogte berekening gerekend wordt met de dichtheid van water, raden wij dus ook aan om zeker 10% tot 15% meer te bestellen dan uit je berekening komt. Dat heeft alles te maken met het inklinken van het product. Wij vergelijken het altijd met een emmer waarin precies 10 liter water gaat tot de rand. Ga je er in staan, dan stroomt deze over. Vul je diezelfde emmer met bijvoorbeeld losse tuinaarde en ga je daarin staan dan kan er daarna nog een flink aantal liters bij. Bij het afvullen van de big bags persen wij het gekozen product niet extra aan, maar je ontvangt dus altijd iets meer dan de gekozen 1m3 (1000L) of 2m3 (2000L).

Transportkosten
Onze producten kunnen niet met de pakketpost worden verstuurd. Gezien de omvang en het gewicht worden deze op een pallet met een vrachtwagen bij je afgeleverd. Deze bezorging is uiteraard een stuk duurder dan de pakketpost. De kosten voor het transport zijn geen verdienmodel voor ons en worden 1-op-1 aan ons doorberekend. In sommige gevallen betalen wij zelfs ook iets mee (bij de 1 pallet / big bag verzendingen bijvoorbeeld). Onze producten kunnen ook in België geleverd worden.