Volg ons
Home Biologische Mestcompost Losse zakken mestcompost (40L)

Losse zakken mestcompost (40L)

Losse-zakken-mestcompost-(40L)

Losse zakken biologische mestcompost 

Je kunt onze mestcompost in losse zakken van 40 liter bestellen. De zakken worden altijd op een pallet geleverd. Op een pallet passen maximaal 70 zakken. Het is ook mogelijk om onze potgrond, tuinaarde en/of mestcompost met elkaar te combineren op een pallet. Je geeft bij elk product gewoon aan hoe veel zakken je wilt bestellen, tot een maximum van 70 per pallet. Deze optie is ook ideaal wanneer je bijvoorbeeld samen met je buren wilt bestellen! 

Bezig met laden...

Heb je maar een klein aantal zakken nodig? Dan is het vanwege hoge verzendkosten voordeliger om bij onze verkooppunten te kijken. 

De biologische mestcompost van Bio-Kultura gebruik je als voeding voor je (moes)tuin voor een heel jaar. De mestcompost bestaat uit een combinatie van dierlijke bemesting en plantaardige compostsoorten. Met de biologische mestcompost voed je je planten, stimuleer je het bodemleven en verbeter je de waterhuishouding van je tuin. Met de mestcompost hoef je door het jaar heen geen voeding toe te voegen. 

Wanneer kies je onze mestcompost: 

  • Voor de jaarlijkse toevoeging van voeding
  • Wanneer je een siertuin of moestuin op de zandgrond hebt

Meer weten? Bekijk dan het filmpje hieronder. Kijk bij de producten voor meer inhoudelijke informatie. 

Hoe veel heb je nodig
Wanneer je zelf gaat rekenen kun je de volgende som maken; lengte x de breedte x de hoogte. Daaruit komt de inhoudsmaat. Omdat er in een lengte x breedte x hoogte berekening gerekend wordt met de dichtheid van water, raden wij dus ook aan om zeker 10% tot 15% meer te bestellen dan uit je berekening komt. Dat heeft alles te maken met het inklinken van het product. Wij vergelijken het altijd met een emmer waarin precies 10 liter water gaat tot de rand. Ga je er in staan, dan stroomt deze over. Vul je diezelfde emmer met bijvoorbeeld losse tuinaarde en ga je daarin staan dan kan er daarna nog een flink aantal liters bij. Bij het afvullen van de big bags persen wij het gekozen product niet extra aan, maar je ontvangt dus altijd iets meer dan de gekozen 1m3 (1000L) of 2m3 (2000L).

Transportkosten
Onze producten kunnen niet met de pakketpost worden verstuurd. Gezien de omvang en het gewicht worden deze op een pallet met een vrachtwagen bij je afgeleverd. Deze bezorging is uiteraard een stuk duurder dan de pakketpost. De kosten voor het transport zijn geen verdienmodel voor ons en worden 1-op-1 aan ons doorberekend. In sommige gevallen betalen wij zelfs ook iets mee (bij de 1 pallet / big bag verzendingen bijvoorbeeld). Onze producten kunnen ook in België geleverd worden.