Volg ons
Home Overige producten De ongespitte tuin

De ongespitte tuin

De ongespitte tuin De ongespitte tuin
De ongespitte tuin De ongespitte tuin
De ongespitte tuin
Spaar het bodemleven én je rug; stop met spitten! In De ongespitte tuin lees je alle voordelen over deze manier van tuinieren.
€ 22,95
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

De ongespitte tuin
Alles over No-dig Gardening

Auteur(s): Charlie Nardozzi 
Vertaald door Alma Huisken

Spaar het bodemleven én je rug; stop met spitten! In De ongespitte tuin lees je alle voordelen over deze manier van tuinieren. De conclusie kunnen we alvast verklappen: niet spitten levert je een gezondere tuin en een betere oogst op. Daarbij kost het je véél minder tijd en werk.

In dit boek lees je alles over no-dig gardening, tuinieren zonder spitten. In een ongespitte tuin wordt de aarde niet telkens omgewoeld en bewerkt, en daarmee ernstig verstoord. Het bodemvoedselweb heeft namelijk zijn eigen ingenieuze opbouw in de bodem en met spitten breng je dat door de war. De teellaag bestaat uit een opbouw van laagjes organisch materiaal. Zonder te spitten bouw je gezonde, voedselrijke teelgrond op en laat je het uiterst nuttige microbiële bodemleven met rust.

In De ongespitte tuin neemt Charlie Nardozzi je stapsgewijs mee in zijn aanpak. Of je nu groente, kruiden of bloemen wilt telen (of allemaal), niet-spitten levert je gezondere planten op, een vruchtbaarder bodem en rijkere oogst.

In dit boek tref je de volgende onderwerpen aan:

  • Zo maak je een ongespitte tuin
  • Creëer zeer voedselrijke aarde, voor fantastische oogst
  • Recycle houtafval in een met groenten beplant heuveltje (Hügelkultur)
  • Leer over niet-spitten in verhoogde bedden en bakken
  • Teel zelfs binnenshuis, en oogst het hele jaar door

Over de auteur:

Charlie Nardozzi behoort tot de bekendste tuiniers van de VS. Hij is een geliefd schrijver, spreker en presentator van eigen rtv-programma’s over tuinieren. In al die uitingen brengt Nardozzi zijn motto over: tuinieren moet eenvoudig, fijn en haalbaar zijn voor iedereen, of je nu een kleine of kolossale tuin hebt. Een motto dat hij optimaal én kraakhelder uitwerkt in het fraai geïllustreerde De ongespitte tuin.