Volg ons
Home Overige bodemproducten Houtsnippers - Bigbag 2m3

Houtsnippers - Bigbag 2m3

Houtsnippers -  Bigbag 2m3 Houtsnippers -  Bigbag 2m3 Houtsnippers -  Bigbag 2m3 Houtsnippers -  Bigbag 2m3 Houtsnippers -  Bigbag 2m3
Houtsnippers -  Bigbag 2m3 Houtsnippers -  Bigbag 2m3 Houtsnippers -  Bigbag 2m3 Houtsnippers -  Bigbag 2m3 Houtsnippers -  Bigbag 2m3
Houtsnippers - Bigbag 2m3
Deze houtsnippers zijn heel geschikt om bijvoorbeeld paadjes in je tuin mee aan te leggen. Het biedt stevigheid om overheen te lopen en tegelijkertijd gaat het regenwater niet verloren.
€ 167,50
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Houtsnippers

Met deze houtsnippers leg je paden aan in je tuin met een natuurlijke uitstraling. Het is goed te beseffen dat dit geen snippers zijn als ‘sierbedekking’, zoals frans boomschors. Het is een grove samenstelling van bomen die gesnoeid of gekapt moesten worden. Een mooi circulair product dus.

Waar gebruik je deze houtsnippers voor?

Deze houtsnippers zijn geschikt om bijvoorbeeld paadjes in je tuin mee aan te leggen. Het biedt stevigheid om overheen te lopen en tegelijkertijd gaat het regenwater niet verloren doordat het de bodem in kan zakken. Het water verdampt niet zomaar door de laag snippers en blijft dus beschikbaar voor planten en bomen. Dat is met tegels natuurlijk wel anders. Wil je een pad van houtsnippers aanleggen op een plek waar veel onkruid of gras groeit? Dan kun je eventueel beginnen met het neerleggen van woldoek, waarna je er een laag houtsnippers overheen stort. Op die manier onderdruk je het onkruid. 

Zoals al het organisch materiaal, verteren deze houtsnippers ook met de jaren. Er blijft dan een prachtig restmateriaal over dat je als mulch tussen je planten kunt gebruiken. Je kunt het natuurlijk ook gewoon laten liggen en er een nieuwe laagje snippers aan toevoegen om je paden in stand te houden. 

Wat voegt dit product toe aan de bodem?

Houtig materiaal, zoals deze snippers, is rijk aan schimmelsporen. Met deze houtsnippers breng je dus belangrijke schimmels de bodem in. Schimmels groeien in draadvorm en gaan een samenwerking aan met een plant. Ze vervoeren voeding en vocht over afstanden én produceren vitamines en antibiotica. Heel belangrijk dus voor een gezonde bodem en een florerende tuin. Daarnaast gaan er tussen de snippers allerlei beestjes leven, die weer een voedingsbron voor vogels zijn. Door voor een natuurlijk materiaal te kiezen voor je paden, werk je dus aan een levende tuin in z’n geheel.