Volg ons
Home Overige bodemproducten Houtsnippers - Bigbag 2m3

Houtsnippers - Bigbag 2m3

Houtsnippers -  Bigbag 2m3 Houtsnippers -  Bigbag 2m3 Houtsnippers -  Bigbag 2m3 Houtsnippers -  Bigbag 2m3
Houtsnippers -  Bigbag 2m3 Houtsnippers -  Bigbag 2m3 Houtsnippers -  Bigbag 2m3 Houtsnippers -  Bigbag 2m3
Houtsnippers - Bigbag 2m3
Deze houtsnippers zijn heel geschikt om bijvoorbeeld paadjes in je tuin mee aan te leggen. Het biedt stevigheid om overheen te lopen en tegelijkertijd gaat het regenwater niet verloren.
€ 141,00
Prijs per stuk
Dit product is niet uit voorraad leverbaar
 

Let op: tijdelijk niet leverbaar. Wij werken met lokale reststromen voor deze houtsnippers en zijn dus afhankelijk van bomen en heesters die gesnoeid of gekapt moeten worden. Momenteel zijn de houtsnippers op, maar wij verwachten deze over een paar weken weer aan te kunnen bieden. Als je ons een mailtje stuurt (info@bio-kultura.nl), geven wij een update wanneer de snippers weer beschikbaar zijn. 

Big bags houtsnippers kunnen niet geleverd worden met een levering waarbij een kooi-aap (voor onverharde wegen met puin of grind) nodig is.

Houtsnippers

Met deze grove houtsnippers leg je paden aan in je tuin met een natuurlijke uitstraling. Het is goed te beseffen dat dit geen snippers zijn als ‘sierbedekking’, zoals frans boomschors. Het is een grove samenstelling van bomen en heesters die gesnoeid of gekapt moesten worden. Een mooi circulair product dus.

Waar gebruik je deze houtsnippers voor?

Deze houtsnippers zijn geschikt om bijvoorbeeld paadjes in je tuin mee aan te leggen. Het biedt stevigheid om overheen te lopen en tegelijkertijd gaat het regenwater niet verloren doordat het de bodem in kan zakkent. Het water verdampt niet zomaar door de laag snippers en blijft dus beschikbaar voor planten en bomen. Dat is met tegels natuurlijk wel anders.

Zoals al het organisch materiaal verteren deze houtsnippers ook met de jaren. Er blijft dan een prachtig restmateriaal over dat je als mulch tussen je planten kunt gebruiken. Je kunt het natuurlijk ook gewoon laten liggen en er een nieuwe laagje snippers aan toevoegen om je paden in stand te houden. 

Wat voegt dit product toe aan de bodem?

Houtig materiaal, zoals deze snippers, is rijk aan schimmelsporen. Met deze houtsnippers breng je dus belangrijke schimmels de bodem in. Schimmels groeien in draadvorm en gaan een samenwerking aan met een plant. Ze vervoeren voeding en vocht over afstanden én produceren vitamines en antibiotica. Heel belangrijk dus voor een gezonde bodem en een florerende tuin. Daarnaast gaan er tussen de snippers allerlei beestjes leven, die weer een voedingsbron voor vogels zijn. Door voor een natuurlijk materiaal te kiezen voor je paden, werk je dus aan een levende tuin in z’n geheel.
 

 

Op Vrijdag 8 december zijn wij vanaf 12:00 telefonisch niet bereikbaar.