Volg ons
Home Overige bodemproducten Schapenwol per vierkante meter

Schapenwol per vierkante meter

Schapenwol per vierkante meter Schapenwol per vierkante meter Schapenwol per vierkante meter Schapenwol per vierkante meter Schapenwol per vierkante meter
Schapenwol per vierkante meter Schapenwol per vierkante meter Schapenwol per vierkante meter Schapenwol per vierkante meter Schapenwol per vierkante meter
Schapenwol per vierkante meter
Schapenwol heeft een aantal hele nuttige eigenschappen. Zeker voor de (moes)tuin! Te bestellen per vierkante meter met minimale afname van 3m2.
€ 5,75
Prijs per stuk

Dit product heeft een minimale afname aantal van 3

Aantal: 
Bestellen
 

Schapenwol

Op dit moment is veel schapenwol in Nederland een ‘afvalproduct’. Dat is natuurlijk eeuwig zonde want schapenwol heeft een aantal hele nuttige eigenschappen. Zeker voor de (moes)tuin!

De voordelen van schapenwol en verschillende toepassingen:

Wanneer je een plak schapenwol over de grond uitspreidt, gaat het verdamping van vocht tegen. De schapenwol houdt op zichzelf ook goed vocht vast. Ideaal dus als je het product als laag in een no-dig bed (wij gebruikten de schapenwol als vervanger voor het karton) of als bekleding van een (moestuin)bak gebruikt.

Schapenwol bevat voedingsstoffen zoals stikstof, kalium en zwavel. Het bodemleven zal deze wol langzaam afbreken en deze voedingsstoffen de grond in brengen zodat het opgenomen kan worden door de plant. 

Zo’n plak schapenwol kan ook heel goed als ‘onkruid-onderdrukker’ neergelegd worden. Heb je stukken tuin waar het zevenblad de scepter zwaait, dan kun je dit de kop indrukken met een plak schapenwol. Ook als je paden aanlegt in je tuin, met bijvoorbeeld houtsnippers, kan er na verloop van tijd onkruid doorheen komen. Leg je eerst een plak schapenwol op de grond waarover je vervolgens de snipper verspreidt, onderdrukt dit het onkruid omdat er geen licht bij komt. Een natuurlijke vervanger voor plastic anti-worteldoek dus. 

Je kunt er moestuinplanten in planten. Rol een stuk uit, snijd een kruis op de plekken waar je een plant wilt planten en zet de planten er vervolgens in. Dit is goed te zien op de foto met aardbeienplanten. Op de manier droogt de bodem rond je planten minder snel uit én hoef je minder te wieden.

Praktische informatie

  • De schapenwol die gebruikt wordt voor deze plakken, is afkomstig uit Nederland.
  • Deze schapenwol is per vierkante meter te bestellen, met een minimale afname van 3m2. De plak is 1 meter breed. Het weegt niet veel waardoor het gemakkelijk met de pakketpost opgestuurd kan worden.
  • De kleur van de wol is donkerder dan op de eerste foto. Het is altijd bruin, maar de kleur kan per lichting wol verschillen. 
  • Wanneer de schapenwol helemaal vergaan/verteerd is, kunnen we nu nog niet precies zeggen. Wij zijn hier op onze eigen kwekerij nog mee aan het testen. Het ligt er natuurlijk ook helemaal aan of je deze IN de aarde gebruikt, als laag of OP de aarde tegen bijvoorbeeld uitdroging. We denken dat de plak schapenwol na zo’n 1,5 jaar afgebroken is.
Op Vrijdag 8 december zijn wij vanaf 12:00 telefonisch niet bereikbaar.