Volg ons
Home Biologische Mestcompost Pallet zakken biologische mestcompost 40l - 25 stuks

Pallet zakken biologische mestcompost 40l - 25 stuks

Pallet zakken biologische mestcompost 40l - 25 stuks Pallet zakken biologische mestcompost 40l - 25 stuks Pallet zakken biologische mestcompost 40l - 25 stuks
Pallet zakken biologische mestcompost 40l - 25 stuks Pallet zakken biologische mestcompost 40l - 25 stuks Pallet zakken biologische mestcompost 40l - 25 stuks
Pallet zakken biologische mestcompost 40l - 25 stuks
Bestel hier voordelig een pallet met zakken potgrond, tuinaarde of mestcompost. Je kunt kiezen voor 25 zakken =1m3, 50 zakken = 2m3, 70 zakken= 2,8m3.
€ 206,25
Prijs per stuk
Variatie: Pallet zakken biologische mestcompost 40l - 25 stuks
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je maar een klein aantal zakken nodig? Dan is het vanwege hoge verzendkosten voordeliger om bij onze verkooppunten te kijken. Deze vind je hier.

Samen biologische grond inkopen?

Een pallet met zakken is ideaal wanneer je met je buren of medetuinders wil bestellen. Je kunt kiezen voor 25 zakken =1m3, 50 zakken = 2m3 of 70 zakken= 2,8m3. 

Collectief inkopen is een maatschappelijke ontwikkeling die wij graag ondersteunen. Bij deze manier van inkopen is het doel om met meerdere mensen gezamenlijk producten in te kopen. Zo kan er een aanzienlijk kostenvoordeel worden behaald, maar ook voor het milieu is het vaak minder belastend met het oog op transport en productie. Zamel met de buurt/vereniging een lijst in met daarop de gewenste hoeveelheid zakken potgrond, tuinaarde of mestcompost. Indien je een combinatie van zakken wil, geef dit dan door via Bio-Kultura via info@bio-kultura.nl.

Biologische organische mestcompost

Wil je de zandgrond in jouw (moes)tuin verbeteren? Dan is onze mestcompost daar perfect voor. Onze biologische organische mestcompost is de basisbemesting voor een heel jaar. Deze bestaat uit een combinatie van dierlijke bemesting en plantaardige compost soorten, en is geheel vrij van turf. Zeer geschikt voor:

 • De borders in de tuin op zandgrond
 • De moestuin op zandgrond
 • Rozen, hagen (taxus, beuk, liguster etc.) en Hortensia’s

Wanneer gebruik je de biologische compost?

Het gebruik van deze mestcompost kan het gehele jaar, maar verwerkt het mooiste in de periode november tot en met april. Of natuurlijk bij nieuw aan te leggen tuinen in elke periode. Het is een basisch product en is dus niet geschikt voor zuurminnende planten zoals Rododendrons en Coniferen. 

De compost kan gewoon op de grond uitgespreid worden als mulch laag en hoeft niet met de grond vermengd te worden (spitten of schoffelen). Mocht je starten met een border of moestuin en er zit nog niks in de grond qua plantmateriaal, dan kan je natuurlijk wel mengen. 

Waarom deze biologische compost?

De organische mestcompost heeft een aantal grote voordelen:

 • Zeer rijk aan voedingsstoffen die langzaam gedurende het hele groeiseizoen vrijkomen
 • Bevat veel spoorelementen en schimmels (essentieel voor bodemleven en de plant)
 • Bodemverzorgende werking voor bodemleven en waterhuishouding
 • Humus-opbouwende werking
 • Vrij van onkruid en ziektekiemen
 • Voegt veel meer toe dan korrelvoeding (korrel is een kortstondig voedingsmedium welke vrijwel niks voor bodemleven en waterhuishouding doet)
 • Slakken zijn er niet dol op door de schimmels die aanwezig zijn
 • Basische werking

Wanneer je de mestcompost gebruikt, hoef je door het jaar heen geen voeding meer toe te voegen. Herhaal je dit jaarlijks dan blijf je bouwen aan een gezonde en evenwichtige bodem die een ideale basis biedt voor je sierplanten en moestuinplanten. 

 

Ontstaan vanuit de praktijk

Wij geloven dat een mooie en bloeiende tuin begint met een goede verzorging van de bodem. Met onze producten verbeter je het bodemleven van je tuin, waarmee je de basis legt voor een gezonde groei van je planten. Deze bodem is immers de basis! Onze producten zijn vanuit de praktijk ontstaan op onze biologische vaste plantenkwekerij van Houtum in Doorn. Met eigen producten hebben we dit stukje land tot leven gebracht. Het is nu een schitterende kwekerij waar plant en dier het naar hun zin hebben. Vogels, kikkers, vlinders, ringslangen en zelfs ijsvogels vinden er hun plek.