Volg ons
Home Overige bodemproducten Houtsnippers & mulch Miscanthus mulch - Big bag 2m3

Miscanthus mulch - Big bag 2m3

Miscanthus mulch - Big bag 2m3 Miscanthus mulch - Big bag 2m3 Miscanthus mulch - Big bag 2m3 Miscanthus mulch - Big bag 2m3 Miscanthus mulch - Big bag 2m3
Miscanthus mulch - Big bag 2m3 Miscanthus mulch - Big bag 2m3 Miscanthus mulch - Big bag 2m3 Miscanthus mulch - Big bag 2m3 Miscanthus mulch - Big bag 2m3
Miscanthus mulch - Big bag 2m3
Gedroogde en gehakselde stengels van olifantsgras (Miscanthus) zijn goed te gebruiken als mulch in de (moes)tuin, strooimateriaal op planten in potten, en in plaats van stro in dierenverblijven.
€ 205,00
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Miscanthus mulch

Wat is het en waar gebruik je het voor?
Gedroogde en gehakselde stengels van olifantsgras (Miscanthus) zijn goed te gebruiken als mulch in de (moes)tuin, strooimateriaal op planten in potten, en in plaats van stro in dierenverblijven. Miscanthus kan goed vocht opnemen en wordt langzaam verteerd door het bodemleven. Naast dat het de bodem bedekt houdt en onkruid onderdrukt, is het dus mooi materiaal om het bodemleven mee aan het werk te zetten. Daardoor werk je dus ook aan structuurverbetering en opbouw van humus. Je kunt het ook mengen door snoeiafval, bladafval en ander organisch materiaal uit je tuin om zo een mooie eigen mulch-mix maken. 

Herkomst
Deze Miscanthus wordt in Nederland verbouwd, en het kweken van miscanthus heeft allerlei voordelen. Doordat het 4 meter hoog is, is er veel meer opbrengst dan bijvoorbeeld van stro (stengels van tarwe). Het is een vaste plant, die niet woekert of uitzaait, en kan tot wel 20 jaar mee. Er hoeft dus niet elk jaar gezaaid en geploegd (wat toch al niet goed zou zijn) te worden, en het hoeft niet vaak bemest te worden omdat de plant voeding opslaat in de wortelknol. De kweek van Miscanthus heeft gunstige effecten op de bodemstructuur, en kan helpen verdichting in diepere lagen tegen te gaan. Velden van Miscanthus dragen ook bij aan de biodiversiteit omdat de planten een schuilplaats vormen voor onder andere hazen, insecten, vogels en muizen.