Volg ons
Home Biologische Tuinaarde-Compost Biologische Tuinaarde-compost - Big Bag 1m3

Biologische Tuinaarde-compost - Big Bag 1m3

Biologische Tuinaarde-compost - Big Bag 1m3 Biologische Tuinaarde-compost - Big Bag 1m3 Biologische Tuinaarde-compost - Big Bag 1m3 Biologische Tuinaarde-compost - Big Bag 1m3
Biologische Tuinaarde-compost - Big Bag 1m3 Biologische Tuinaarde-compost - Big Bag 1m3 Biologische Tuinaarde-compost - Big Bag 1m3 Biologische Tuinaarde-compost - Big Bag 1m3
Biologische Tuinaarde-compost - Big Bag 1m3
​Onze biologische tuinaarde-compost is een hoogwaardige aarde op basis van verschillende soorten compost. Rijk aan voeding en sporenelementen en stimuleert het bodemleven en de waterhuishouding.
€ 146,50
Prijs per stuk
Variatie: Biologische Tuinaarde-compost - Big Bag 1m3
Aantal: 
Bestellen
 

Op een big bag van 1m3 kunnen tot 4 losse zakken gelegd worden. De big bag van 2m3 wordt met losse zakken erop te zwaar en daarmee bestaat de kans dat deze omvalt bij het afleveren. De prijs die je tussen haakjes ziet staan, is de meerprijs die berekend wordt bovenop de basisprijs van 1m3.

Biologische tuinaarde-compost

Onze biologische tuinaarde is een hoogwaardige aarde op basis van verschillende soorten compost. De tuinaarde heeft een hoge toevoeging van biologische organische mest en is dan ook rijk aan voeding en sporenelementen en stimuleert het bodemleven en de waterhuishouding. De ingrediënten die wij gebruiken in onze tuinaarde zijn boomschorscompost en mestcompost. Twee ingrediënten lijkt  wellicht weinig, maar deze hoogwaardige compost soorten hebben 2 jaar de tijd gehad om te komen tot de kwaliteit die wij nastreven in onze producten. Zeer geschikt voor:

  • Voor het ophogen of (bij)vullenvan je tuin, border of bak;
  • Als je een sier- of moestuin op de kleigrond hebt;
  • Voor de aanplant van bomen, hagen en vaste planten. 

Waarom deze biologische tuinaarde-compost?

Waarom is deze tuinaarde anders dan andere soorten tuinaarde? Een tuinaarde-compost als deze vind je namelijk nergens anders! Wij vinden dat als je borders, plantbedden, bakken of plantgaten wilt opvullen of ophogen, je hiervoor een hoogwaardige grond moet gebruiken. Doe je dit met een product (producten met als basis tuinturf, GFT compost of tweedehands potgrond) die niet gelijk een mooie toevoeging is in je tuin, dan ga je naar ons idee een stap terug. Tuinaarde puur op basis van turf voegt eigenlijk niks meer toe dan vochthoudend vermogen. Een voedingskorrel (vaak kunstmest) die er dan vaak inzit werkt maar kort en voegt weer niks toe aan de ontwikkeling van je bodem. En die bodem is nou net de basis voor je planten, en dus zeer belangrijk! 

Onze tip: gebruik een goede aarde die bestaat uit verschillende soorten compost. Werken aan een humuslaag in je tuin, is werken aan de toekomst en een ideale basis voor de planten.

Onze biologische tuinaarde-compost is:

  • Jaarrond te gebruiken
  • Ruim voldoende bemest voor een geheel jaar. Extra voeding toevoegen is dus niet nodig, ook niet voor de moestuin.
  • Goed langere tijd te bewaren zonder dat het voedingsstoffen verliest.

De tuinaarde wordt geleverd in zakken van 20 en 40 liter en is tevens te bestellen in big bags.

Hoe veel liter zit er in een big bag?

Wij leveren big bags met 1000 liter (1m3) of 2000 liter (2m3) los product. Wij vullen de big bags met machines die 1000 liter of 2000 liter los product in de big bags storten. De big bags worden daarna twee maal flink op de grond gestuiterd en daarna nog éxtra afgevuld met 50 tot 100 liter van het product.

Maar let op: compost, tuinaarde en potgrond hebben een andere dichtheid dan water. Omdat er in een lengte x breedte x hoogte berekening wordt gerekend met de dichtheid van water, raden wij dus ook aan om zeker 10% tot 15% meer te bestellen dan uit je berekening komt. Dat heeft alles te maken met het inklinken van het product. Wij vergelijken het altijd met een emmer waarin precies 10 liter water gaat tot de rand. Ga je er in staan, dan stroomt deze over. Vul je diezelfde emmer met bijvoorbeeld losse tuinaarde en ga je daarin staan dan kan er daarna nog een flink aantal liters bij. Bij het afvullen van de big bags persen wij het gekozen product niet extra aan, maar je ontvangt dus altijd iets meer dan de gekozen 1m3 (1000L) of 2m3 (2000L).

Een goede graadmeter: een gemiddelde kruiwagen heeft een inhoud van 80 liter. Dat betekent dat er uit een big bag van 1m3 ongeveer 12,5 kruiwagen komt en uit een big bag van 2m3 ongeveer 25 kruiwagens.

 

Ontstaan vanuit de praktijk

Gedurende het jaar krijgen wij een hoop bezoekers op onze kwekerij die een mooie beplanting komen uitzoeken. Er wordt geregeld gevraagd wat te doen met de grond bij het aanplanten. Onze tip: gebruik een goede aarde die bestaat uit verschillende soorten compost. Daarmee werk je aan de humuslaag, het bovenste meest vruchtbare gedeelte, van de bodem. Werken aan de humuslaag in je tuin, is werken aan de toekomst en een ideale basis voor de planten. Uiteindelijk zien wij natuurlijk graag dat de door ons gekweekte planten echt tot wasdom kunnen komen en een bijdrage gaan leveren aan een groenere wereld. Dat alles begint bij de bodem.