Volg ons
Home Biologische Mestcompost Big Bag Biologische Mestcompost 1m3 + losse zakken

Big Bag Biologische Mestcompost 1m3 + losse zakken

Big Bag Biologische Mestcompost 1m3 + losse zakken
Big Bag Biologische Mestcompost 1m3 + losse zakken
Onze biologische organische mestcompost is de basisbemesting voor een heel jaar. Combineer deze big bag met 4 x 40liter zakken potgrond, tuinaarde of mestcompost. Deze worden op de big bag gelegd.
€ 172,50
Prijs per stuk
Variatie: Big Bag Biologische Mestcompost 1m3 + losse zakken
Aantal: 
Bestellen
 

Op een big bag van 1m3 kunnen tot 4 losse zakken gelegd worden. De big bag van 2m3 wordt met losse zakken erop te zwaar en daarmee bestaat de kans dat deze omvalt bij het afleveren. De prijs die je tussen haakjes ziet staan, is de meerprijs die berekend wordt bovenop de basisprijs van 1m3.

Biologische organische mestcompost

Wil je de zandgrond in jouw (moes)tuin verbeteren? Dan is onze mestcompost daar perfect voor. Onze biologische organische mestcompost is de basisbemesting voor een heel jaar. Deze bestaat uit een combinatie van dierlijke bemesting en plantaardige compost soorten, en is geheel vrij van turf. Zeer geschikt voor:

 • De borders in de tuin op zandgrond
 • De moestuin op zandgrond
 • Rozen, hagen (taxus, beuk, liguster etc.) en Hortensia’s

Wanneer gebruik je de biologische compost?

Het gebruik van deze mestcompost kan het gehele jaar, maar verwerkt het mooiste in de periode november tot en met april. Of natuurlijk bij nieuw aan te leggen tuinen in elke periode. Het is een basisch product en is dus niet geschikt voor zuurminnende planten zoals Rododendrons en Coniferen. 

De compost kan gewoon op de grond uitgespreid worden als mulch laag en hoeft niet met de grond vermengd te worden (spitten of schoffelen). Mocht je starten met een border of moestuin en er zit nog niks in de grond qua plantmateriaal, dan kan je natuurlijk wel mengen. 

Waarom deze biologische compost?

De organische mestcompost heeft een aantal grote voordelen:

 • Zeer rijk aan voedingsstoffen die langzaam gedurende het hele groeiseizoen vrijkomen
 • Bevat veel spoorelementen en schimmels (essentieel voor bodemleven en de plant)
 • Bodemverzorgende werking voor bodemleven en waterhuishouding
 • Humus-opbouwende werking
 • Vrij van onkruid en ziektekiemen
 • Voegt veel meer toe dan korrelvoeding (korrel is een kortstondig voedingsmedium welke vrijwel niks voor bodemleven en waterhuishouding doet)
 • Slakken zijn er niet dol op door de schimmels die aanwezig zijn
 • Basische werking

Wanneer je de mestcompost gebruikt, hoef je door het jaar heen geen voeding meer toe te voegen. Herhaal je dit jaarlijks dan blijf je bouwen aan een gezonde en evenwichtige bodem die een ideale basis biedt voor je sierplanten en moestuinplanten. 

 

Hoe veel liter zit er in een big bag?

Wij leveren big bags met 1000 liter (1m3) of 2000 liter (2m3) los product. Wij vullen de big bags met machines die 1000 liter of 2000 liter los product in de big bags storten. De big bags worden daarna twee maal flink op de grond gestuiterd en daarna nog éxtra afgevuld met 50 tot 100 liter van het product.

Maar let op: compost, tuinaarde en potgrond hebben een andere dichtheid dan water. Omdat er in een lengte x breedte x hoogte berekening wordt gerekend met de dichtheid van water, raden wij dus ook aan om zeker 10% tot 15% meer te bestellen dan uit je berekening komt. Dat heeft alles te maken met het inklinken van het product. Wij vergelijken het altijd met een emmer waarin precies 10 liter water gaat tot de rand. Ga je er in staan, dan stroomt deze over. Vul je diezelfde emmer met bijvoorbeeld losse tuinaarde en ga je daarin staan dan kan er daarna nog een flink aantal liters bij. Bij het afvullen van de big bags persen wij het gekozen product niet extra aan, maar je ontvangt dus altijd iets meer dan de gekozen 1m3 (1000L) of 2m3 (2000L).

Een goede graadmeter: een gemiddelde kruiwagen heeft een inhoud van 80 liter. Dat betekent dat er uit een big bag van 1m3 ongeveer 12,5 kruiwagen komt en uit een big bag van 2m3 ongeveer 25 kruiwagens.

Ontstaan vanuit de praktijk

Op onze kwekerij, gelegen op de zandgrond, werken wij ééns per jaar met onze biologische mestcompost. Hiermee combineren we een aantal belangrijke en noodzakelijke aspecten. We pakken dan namelijk gelijktijdig de voedingsbehoefte van de plant aan, zorgen dat bodemleven een extra impuls krijgt en bouwen aan de waterhuishouding. De producten van Bio-Kultura waren oorspronkelijk bedoeld voor eigen gebruik – om zo de grond op onze kwekerij te verbeteren. Toen Jan van Houtum meer dan 25 jaar geleden het stuk grond voor de kwekerij kocht, was de grond uitgeput. Hij ging aan de slag met een eigen mestcompost en zag de grond elk jaar opknappen. In de loop der jaren is het een schitterende kwekerij geworden waar plant en dier het naar hun zin hebben.