Waarom zou je Bio-Kultura kiezen?

1. Je kiest voor een biologisch, gecertificeerd product. In tegenstelling tot merken die een stempel ontwerpen welke lijkt op een keurmerk, staan wij als enige producent van potgrond, tuinaarde en compost daadwerkelijk op de inputlijst van SKAL en laten wij onze producten certificeren door Control Union.

2. Bio-Kultura gaat verder dan de gestelde criteria aan biologische producten. We gebruiken geen bloed-, veren- en beendermeel of andere producten uit de bio-industrie. Ook GFT-compost en bermmaaisel vind je niet in onze producten.

3. Je investeert in de bodem als basis van je tuin. Met onze producten zorg je voor structuur, nodig voor vochtregulatie en ontwikkeling van de wortels van de plant. Ook voed je je plant zodat deze goed kan groeien, zonder gedurende het jaar bij te voeden. Met onze producten voeg je leven toe aan je bodem, zoals schimmels en bacteriën, die een voorwaarde zijn om plant en bodem gezond te houden.

4. Kwaliteit gaat volgens Bio-Kultura boven kwantiteit. Leg één keer een gedegen basis in je tuin met de biologische tuinaarde. De jaren daarop hoef je alleen maar te denken aan de jaarlijkse voedingsgift met organische mestcompost. Naast dat je kiest voor kwaliteit, ben je voordeliger uit. Je tuin wordt elk jaar gezonder en mooier.

5. Je kiest voor hoogwaardige compost. Compost kun je al maken in een paar dagen tijd. Die compost is niet te vergelijken met onze compost - die er anderhalf jaar over doet om te composteren. De compost van Bio-Kultura is bovendien onkruid- en ziektekiemvrij.

6. In onze biologische tuinaarde en mestcompost vind je geen tuinturf of laagveen. We zijn ermee bezig om de kleine fractie veenmosveen in onze potgrond er binnenkort ook uit te halen.

7. Met de producten van Bio-Kultura bespaar je tijd in je tuin. Onze potgrond en tuinaarde besparen je ongemakken als uitdroging, gebrek aan voeding en dichtslaan van de grond. De producten nemen water goed op en geven dit ook af. De potgrond en tuinaarde bevatten voldoende voeding voor het hele jaar, zonder bij te mesten.

8. Je kiest voor een groen familiebedrijf met hart voor plant, mens, dier en milieu. Zo kiezen wij onze wederverkopers ook uit - bedrijven waar met hart en ziel wordt gewerkt aan een harmonie binnen onze leefomgeving en tuin. Je koopt er niet alleen mooie producten maar krijgt ook informatie en advies. Plus dat het mooie bedrijven zijn, waar je inspiratie en plezier opdoet.

Heb je vragen? Misschien vind je het antwoord op je vraag bij de veelgestelde vragen. Staat je vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.

 

Like Bio-Kultura op Facebook