Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u een aantal veel gestelde vragen. Wij hopen hiermee antwoord te kunnen geven op vragen welke u heeft. Mocht uw vraag toch niet zijn beantwoord na het lezen van deze vragen, neem dan gerust contact met ons op via mail of telefoon.

Bestellen & Afleveren (7)

 
 
Indien je op een werkdag vóór 12.00 bestelt heb je de bestelling uiterlijk binnen 4 werkdagen in huis. Dat is inclusief de besteldag. 

Voorbeeld; 
- maandag voor 12.00 komt de bestelling bij ons binnen. Dezelfde dag zetten we uw bestelling klaar voor de vervoerder. 
- dinsdag wordt de bestelling afgehaald door de vervoerder bij ons.
- woensdag of donderdag zal de bestelling worden afgeleverd.

Transport is een hele kunst. De vervoerder maakt dagelijks routes door het hele land. Ze zijn afhankelijk van combinaties van aflever plaatsen. Soms is de bestelling er zeer snel, soms kan het ook de volle 4 werkdagen duren.

De vervoerder heeft altijd (aan het einde van de dag) de planning voor de volgende dag af. Einde van de middag of begin van de avond krijgt u van ons of de vervoerder bericht (per sms, telefoon of mail) in welk dagdeel de volgende dag geleverd gaat worden. Vul daarom altijd uw mobiele nummer in. Dit zijn de dagdelen;
08.00 - 11.00
11.00 - 14.00
14.00 - 17.00

Heeft u voorkeuren voor afleverdata, zet deze dan bij opmerkingen in uw bestelling. Wij zullen hier dan zoveel mogelijk rekening mee houden. Indien wij niet kunnen leveren op de door u gewenste dag, zullen wij hierover contact met u opnemen.

 
- U krijgt de dag voorafgaand aan de aflever-dag bericht van de vervoerder binnen welk dagdeel er geleverd wordt.

- De vervoerder komt de bestelling brengen met een grote vrachtwagen. Woont u aan een moeilijk te bereiken of smal straatje? U kunt dit bij uw bestelling vermelden. Wij zullen zoeken naar een oplossing.

- De bestelling wordt voor de deur afgeleverd. Speciale wensen kunt u doorgeven onder het kopje "opmerkingen" in het online bestelformulier.

- Afleveren gebeurt met een vrachtwagen met een palletwagen. De palletwagen kan over stenen verhardingen rijden. Deze kan geen stoepranden opkomen (wel schuine delen van de stoep). Indien nodig kunnen wij optioneel  ook een kooiaap verzorgen. De kooiaap kan over onverharde (zand, grind) paden en wegen rijden. De kooiaap is 240cm breed. De Kooiaap is bij levering nooit standaard aanwezig, dus het is van belang om vooraf aan te geven waaraan u behoefte heeft. Bij twijfel kunt u altijd contact met ons opnemen.

- De pallet waarop uw bestelling wordt afgeleverd is 100cm x 120cm in afmeting. Hierbinnen valt altijd uw bestelling.

- Uiteraard zal de chauffeur u altijd van dienst willen zijn. Maar als iets niet lukt of kan m.b.t. plaatsing van bijvoorbeeld een big bag zal de chauffeur samen met u een plek zoeken waar de bestelling wel kan staan.

- Wij beschikken niet over kraanwagens. Bestelling over het huis, schutting, carport of haag heen tillen is niet mogelijk.

 

U kunt, wanneer u uw bestelling plaatst, kiezen voor twee opties;

Optie 1; Direct betalen via uw bank met IDeal
Optie 2; Op rekening betalen. U krijgt per mail een factuur toegestuurd welke u zelf naar ons overschrijft. De betaaltermijn is 8 dagen. 

Betalen aan de chauffeur kan niet.

Helaas kunnen wij geen extra afhaal ronde door de vervoerder organiseren. De big bag en de pallet blijven dus uw eigendom. Wij berekenen er namelijk geen borg over. 

Uiteraard kunt u leuke projecten verzinnen met de pallet en big bag.

Transport is helaas duur. Onze producten kunnen namelijk niet met de pakketpost worden verstuurd gezien de omvang en het gewicht. Wij werken samen met PAX Transport. Een net en correct bedrijf met vriendelijke chauffeurs welke altijd met u meedenken. Wij hebben gekozen voor dit bedrijf omdat de chauffeurs altijd een stapje extra doen en een verlengstuk moeten zijn van ons. Service is ook wat waard.

Zoals u begrijpt is de bezorging via deze weg een stuk duurder dan de pakketpost. Dit heeft voornamelijk te maken met het gewicht van de pallets met big bags en zakken, het is immers geen schoenendoos. Verder kost een vrachtwagen veel geld in onderhoud, brandstof en werkuren van de chauffeur. 

De kosten voor het transport voor u zijn geen verdienmodel voor ons. De kosten voor transport worden 1 op 1 doorberekend. In sommige gevallen betalen wij zelfs ook iets mee (bij de 1 pallet / big bag verzendingen). 

In de transportkosten is een staffel ingebouwd waarin de aflever kosten per pallet steeds iets goedkoper worden. Zie hieronder wat de kosten per pallet / big bag zijn. Besteld u meer dan 6 pallets, neem dan contact met ons op voor een speciale prijs op transport gebied.

1 pallet / big bag levering €50,00 per pallet
2 pallet / big bag levering €40,00 per pallet
3 pallet / big bag levering €35,00 per pallet
4 pallet / big bag levering €30,00 per pallet
5 pallet / big bag levering €30,00 per pallet
6 pallet / big bag levering €30,00 per pallet

Dat ligt eraan. Je kunt natuurlijk altijd terecht bij een wederverkoper (staan vermeld op onze website) voor de 20 en 40 liter zakken.

De big bags moeten wij altijd opsturen via onze vervoerder. Deze zelf afhalen met een aanhangwagen is niet mogelijk.

Onze big bags bevatten 1m3 (1000L) of 2m3 (2000L) van het gewenste product. 

Wij hanteren de water kuub (m3)! Dit wil zeggen dat een kuub 1000 liter bevat en 2 kuub dus 2000 liter. Handig en transparant! 

Veel bedrijven bieden echter de E.N. (Europese Norm) kuub aan. Deze bevat 800 liter, dit is europees vastgelegd, maar niet echt bekend bij misschien wel u. Wij van Bio-Kultura vinden dat er gewoon 1000 liter in een kuub gaat en hebben daarom voor de water kuub gekozen. 

Om een goede prijsvergelijking te maken tussen Bio-Kultura en andere aanbieders kunt u hiermee rekening houden.

Onze Biologische Organische Mestcompost (9)

Onze mestcompost gebruiken we in alle drie de producten van Bio-Kultura. De compost is samengesteld uit twee verschillende dierlijke mest (beide van biologische afkomst). Daarnaast is deze mest verrijkt met plantaardige compost soorten (belangrijk: geen GFT). Ook is er kalk en gesteentemeel aan toegevoegd.

Met de mestcompost bemest je de (moes)tuin. Het is je jaarlijkse voedingsgift en zorgt ervoor dat de planten gedurende het gehele groeiseizoen uit een voedingsbuffer kunnen putten. De voedingsstoffen komen dus zeer geleidelijk vrij en niet in één keer. De plant kan dus voeding pakken wanneer gewenst. Daarnaast stimuleer je bodemleven en waterhuishouding van jouw bodem ook gelijk, en dat is ook zeer belangrijk!

Het fijnste werk je met deze compost van november tot mei. Dan is de tuin namelijk goed bewerkbaar. Maar uiteraard kan je de mestcompost ook gewoon in de andere maanden verwerken.

Genoeg voor een heel jaar! De moestuin heeft alleen iets meer per vierkante meter nodig dan de siertuin.

Omdat wij GEEN gebruik maken van bijvoorbeeld bloedmeel, verenmeel of kunstmest hebben wij geen last van uitwerking van de voedingsstoffen. Je kunt de mestcompost dan ook prima een jaar bewaren in de zak.

In de zak zitten wel ontluchtingsgaatjes. Ga je de de mestcompost langere tijd bewaren, leg deze dan op een droge plek weg. Wanneer je een big bag hebt staan is het goed om er een zeil over te leggen.

Onze organische mestcompost is een compost gemaakt met dierlijke mest. Je voed hiermee je tuin en planten. Groot voordeel is dat je organisch materiaal toevoegt aan je bodem waarmee je een mooie basis creëert voor je planten. Onze mestcompost bevat ook veel plantaardige compost en is dus een samengestelde compost.

Groencompost is uiteraard ook een compost. Deze is gemaakt van uitsluitend plantaardig materiaal. Er zit heel veel verschil qua kwaliteit van aangeboden groencomposten. Denk daarbij aan het tijdsbestek waarbinnen de compost wordt gemaakt. Dit kan verschillen van een aantal dagen tot wel twee jaar. Ook is het altijd raadzaam te vragen wat er verwerkt is in de groencompost. Vaak zit er veel bermmaaisel in van langs de snelwegen. Dat is bijvoorbeeld voor ons een no-go gezien de verontreiniging.

Korrelvoeding zegt eigenlijk al genoeg. Voeding in de vorm van korrels. Er zijn mooie korrels en er zijn een heleboel minder mooie. Wij hebben als stelregel dat een korrel puur en alleen voeding afgeeft en dus niet veel doet voor bodemleven en waterhuishouding. Dus niet veel voor jouw basis voor de plant; de bodem. Vaak geeft een korrel dan ook in een keer haar voeding af, terwijl je plant maar een beetje nodig heeft. Vandaar dat je dus meerdere keren per jaar moet bijvoeden.

 

Dat kan. Alleen kan dat pas vanaf 30m3 (kuub). Daarom werken wij met big bags van 1 en 2m3 en brengt onze vervoerder dit netjes bij u thuis.

Uiteraard kunt u onze producten aanschaffen via deze webshop. Maar er zijn door heel Nederland ook vele wederverkopers te vinden. Op onze website staat een overzichtelijke kaart van Nederland met daarin de wederverkopers. 

De big bags zijn alleen te bestellen (ook bij sommige wederverkopers). De zakken kunnen dus wellicht ook bij u in de buurt af te halen zijn. Dat scheelt u de verzendkosten. 

Daarnaast werken wij samen met zeer leuke en interessante wederverkopers. Het zijn vaak zeer mooie en leuke plekken waar ook informatie en advies te halen is.

Mocht u een tip hebben voor ons m.b.t. een leuk wederverkooppunt, laat het ons weten!

 

Een zak van 40 liter is voldoende voor 4m2 siertuin of 3m2 moestuin. Een big bag van 1m3 is goed voor 100m2.

Je kan de vierkante meters berekenen door lengte x breedte te doen. 

De mestcompost kan je gewoon over de grond verspreiden en hoef je niet door te werken. Wanneer er nog geen planten in de grond zitten kun je dit natuurlijk wel doen.

De mestcompost heeft het volgende gewicht;
- 40 liter / 16KG
- 1m3 / 425KG
- 2m3 / 825KG

Onze Biologische Potgrond (9)

Wij maken in de potgrond gebruik van de volgende ingrediënten;

De potgrond bestaat alleen uit organische grondstoffen. Hoofdbestanddelen zijn;

Organische mestcompost (van biologisch gecertificeerde afkomst)
Boomschorscompost (dus geen groen- of GFT compost)
Kokosvezel
Plantaardige voedingskorrel (geheel plantaardig)
Vulkanisch gesteentemeel (spoorelementen en mineralen)
Veenmos (zie ook veel gestelde vraag)

Potgrond gebruik je voor het op- of verpotten van je planten. Dit kunnen zowel kamerplanten als buiten planten zijn. Ook kun je er mooi in zaaien. 

Ga je met groenteplanten aan de gang? Dan is het mooi om een mix te maken van de potgrond en de tuinaarde. Groenteplanten hebben namelijk wat extra voeding nodig. (Moes)tuinier je in bijvoorbeeld een vierkantemeterbak, gebruik dan de tuinaarde met een dun laagje potgrond als bovenlaag waar je dan weer in kunt zaaien.

De potgrond bevat voldoende voeding voor het gehele groeiseizoen. Er hoeft in de regel dus niet bijgemest te worden. Wel moet je er in het seizoen/jaar aan denken om de planten (indien nodig) over te potten. En dan te voorzien van nieuwe potgrond.

Omdat wij GEEN gebruik maken van bijvoorbeeld bloedmeel, verenmeel of kunstmest hebben wij geen last van uitwerking van de voedingsstoffen. Je kunt de potgrond dan ook prima een jaar bewaren in de zak.

In de zak zitten wel ontluchtingsgaatjes. Ga je de potgrond langere tijd bewaren, leg deze dan op een droge plek weg. Wanneer je een big bag hebt staan is het goed om er een zeil over te leggen.

Uiteraard blijven we graag bij onszelf maar deze vraag krijgen we natuurlijk vaker.

- Allereerst werken wij alleen met organische producten en gebruiken wij geen kunstmest of meststoffen afkomstig uit de bio-industrie.
- Wij maken geen gebruik van tuinturf.
- Wij maken geen gebruik van GFT-compost.
- Wij werken zelf met onze potgrond op onze kwekerij. Hier kweken wij in de buitenlucht vaste planten biologisch mee op. Deze potgrond is dan ook een potgrond waar ook veel professionals mee werken.
- Deze potgrond slaat niet dicht (blijft ademen) wat mosvorming dan weer voorkomt.
- Wanneer onze potgrond droog is neemt ze ook weer gewoon water op. Dat is vaak veel lastiger bij potgrond op basis van tuinturf.

Dat kan. Alleen kan dat pas vanaf 20m3 (kuub). Daarom werken wij met big bags van 1 en 2m3 en brengt onze vervoerder dit netjes bij u thuis.

Uiteraard kunt u onze producten aanschaffen via deze webshop. Maar er zijn door heel Nederland ook vele wederverkopers te vinden. Op onze website staat een overzichtelijke kaart van Nederland met daarin de wederverkopers. 

De big bags zijn alleen te bestellen (ook bij sommige wederverkopers). De zakken kunnen dus wellicht ook bij u in de buurt af te halen zijn. Dat scheelt u de verzendkosten. 

Daarnaast werken wij samen met zeer leuke en interessante wederverkopers. Het zijn vaak zeer mooie en leuke plekken waar ook informatie en advies te halen is.

Mocht u een tip hebben voor ons m.b.t. een leuk wederverkooppunt, laat het ons weten!

Natuurlijk is deze vraag zonder extra informatie van uw kant niet te beantwoorden. Maar we krijgen hem vaak. U kunt ons uiteraard altijd per mail of telefoon benaderen, dan denken we met u mee.

Wanneer u zelf gaat rekenen kunt u de volgende som maken; lengte x de breedte x de hoogte. Daaruit komt de inhoudsmaat. Uiteraard zijn onze producten geen water of zandbakzand. Wanneer je het dus aandrukt 'klinkt' het iets in. Daarom is het raadzaam om een beetje extra bij je uitkomst van de rekensom op te tellen.

De potgrond heeft het volgende gewicht;
- 20 liter / 6KG
- 40 liter / 12KG
- 1m3 / 325KG
- 2m3 / 625KG

Onze Biologische Tuinaarde (9)

Onze tuinaarde is samengesteld uit verschillende soorten compost; boomschorscompost en mestcompost. Klinkt simpel, is het ook. Maar vergis je niet de verschillende soorten compost hebben een lange weg afgelegd om zo te worden als ze zijn. 
 

Je kan met de tuinaarde vele kanten op! 

- Ideaal om in te moestuinieren. Omdat de moestuin graag houdt van rijke en voedingsrijke grond (let op, ga je zaaien? gebruik dan als toplaagje de potgrond)
- Ophogen van je borders (hoef je daarna ook geen voeding meer toe te voegen)
- Vullen van plantgaten bij de aanplant van bijvoorbeeld bomen, hagen en heesters.
- Vullen van grote bakken waar vaste planten, zomergoed of groenteplanten in komen te staan.

Meer dan voldoende voor een heel jaar voor zowel de moestuin als de siertuin. Volgend jaar kan je weer bijvoeren door bijvoorbeeld onze mestcompost te gebruiken.
 

Omdat wij GEEN gebruik maken van bijvoorbeeld bloedmeel, verenmeel of kunstmest hebben wij geen last van uitwerking van de voedingsstoffen. Je kunt de tuinaarde dan ook prima een jaar bewaren in de zak.

In de zak zitten wel ontluchtingsgaatjes. Ga je de tuinaarde langere tijd bewaren, leg deze dan op een droge plek weg. Wanneer je een big bag hebt staan is het goed om er een zeil over te leggen.

De tuinaarde van Bio-Kultura is een beetje een uitzondering wat betreft (bemeste)tuinaarde. In de regel bevat tuinaarde vaak turf, GFT-compost en tweedehands potgrond. Is de tuinaarde bemest dan wordt er vaak kunstmest aan toegevoegd. In principe zijn dit mengsels waar niet veel uit te halen is voor plant of bodem. Je moet er daarna dus eigenlijk nog mee aan de gang.

Toen wij de tuinaarde ontwikkelde zijn wij juist uitgegaan van een tuinaarde welke ten aller tijden een toevoeging is in je tuin. Voedingsbehoefte, waterhuishouding en bodemleven moeten allemaal gelijk een boost krijgen. Daarnaast moet het een perfecte op zichzelf staande rijke grond worden voor de planten. 

Wanneer je de tuinaarde dus gebruikt in de (moes)tuin ben je dus gelijk klaar voor het seizoen. Je hoeft niet meer aan de gang met extra voeding. Volgend seizoen mest je weer een keer bij met bijvoorbeeld onze mestcompost.

 

Dat kan. Alleen kan dat pas vanaf 20m3 (kuub). Daarom werken wij met big bags van 1 en 2m3 en brengt onze vervoerder dit netjes bij u thuis.

Uiteraard kunt u onze producten aanschaffen via deze webshop. Maar er zijn door heel Nederland ook vele wederverkopers te vinden. Op onze website staat een overzichtelijke kaart van Nederland met daarin de wederverkopers. 

De big bags zijn alleen te bestellen (ook bij sommige wederverkopers). De zakken kunnen dus wellicht ook bij u in de buurt af te halen zijn. Dat scheelt u de verzendkosten. 

Daarnaast werken wij samen met zeer leuke en interessante wederverkopers. Het zijn vaak zeer mooie en leuke plekken waar ook informatie en advies te halen is.

Mocht u een tip hebben voor ons m.b.t. een leuk wederverkooppunt, laat het ons weten!

Natuurlijk is deze vraag zonder extra informatie van uw kant niet te beantwoorden. Maar we krijgen hem vaak. U kunt ons uiteraard altijd per mail of telefoon benaderen, dan denken we met u mee.

Wanneer u zelf gaat rekenen kunt u de volgende som maken; lengte x de breedte x de hoogte. Daaruit komt de inhoudsmaat. Uiteraard zijn onze producten geen water of zandbakzand. Wanneer je het dus aandrukt 'klinkt' het iets in. Daarom is het raadzaam om een beetje extra bij je uitkomst van de rekensom op te tellen.

 

De tuinaarde heeft het volgende gewicht;
- 20 liter / 8KG
- 40 liter / 16KG
- 1m3 / 425KG
- 2m3 / 825KG

Onze Kwekerij (4)

Ongeveer 20 jaar geleden heeft Jan zijn kwekerij van vaste planten opgestart in het mooie gebied tussen de Utrechtse Heuvelrug en het langbroekerwetering gebied te Doorn (zie www.kwekerijvanhoutum.nl ). Toen hij dit stuk grond kocht, was het een kerstbomenkwekerij, geen leven in de grond helaas. Vanaf dat moment is hij aan de slag gegaan met de mestcompost (die we nu dus nog steeds verkopen). De redenatie was natuurlijk dat als je een vruchtbaar stuk tuin/grond wilt, je bij de basis begint. Dat is de grond zelf, het huis van de plant. Uiteraard gaan er wel een aantal jaren overheen om de bodem weer in goede conditie te krijgen, maar door herhaling van het werken met compost zie je dit elk jaar verbeteren. Heden ten dagen is het dan ook een schitterende kwekerij waar plant en dier zich uitstekend vermaken, een ecologisch kloppend verhaal. 

Op die kwekerij potten we natuurlijk ook planten op die dienen voor de wederverkoop. Ongeveer 10 jaar geleden is het plan opgepakt om zelf een potgrond te gaan ontwikkelen die voldeed aan onze eisen voor de kwekerij. Geen potgrond op basis van tuinturf met korrelvoeding, maar een potgrond die biologisch en ecologisch goed in elkaar zit en daarnaast ook nog eens werkbesparend is. De criteria hiervoor waren; de potgrond moet luchtig zijn voor een goede wortelpruik ontwikkeling, voldoende voeding bevatten voor een groeiseizoen, niet dichtslaan (waardoor mos geen kans krijgt), goed vocht vasthouden en bij droogte juist weer opnemen. Na twee seizoenen testen, hadden we de ideale potgrond voor bij ons op de kwekerij!

Mede doordat veel klanten de compost bij ons kwamen afhalen, is er toen besloten om Bio-Kultura op te richten. Het idee was om deze producten landelijk verkrijgbaar te maken en aan te bieden door leuke en mooie bedrijven die fungeren als wederverkopers. 

Twee producten waren er al, alleen ontbrak de tuinaarde nog. Die was vrij simpel in te vullen. Tuinaarde gebruik je voor het ophogen van borders en bedden en daarnaast moet deze geschikt zijn voor de moestuin. De gedachte hierachter is; als je aarde bijvult, moet je minstens beginnen (bij al een goede grond in je tuin) op hetzelfde niveau. Heb je een mindere basis dan aarde, dan moet de tuinaarde direct een boost geven en waarde toevoegen. Geen turf dus als basis (dat voegt namelijk niet veel toe), maar compost! Deze tuinaarde is bezig met een humusopbouwende werking in je tuin.  

Toen waren er drie producten en kwam er vraag uit verschillende hoeken van het land. We zijn daarom toen in 2008 meer gaan produceren om mensen zoals u ook het plezier te kunnen geven van een fijne basis voor plant, tuin en dier.

Categorie: 

Wij kweken biologische vaste planten in een heel breed assortiment. Ook kweken we biologische kruiden en rozen. We doen dit in de buitenlucht en hebben een groot, sterk en gezond assortiment aan planten.
 

Categorie: 

1 - Het biologische 
Wat met name bedoeld wordt, is dat wij geen bestrijdingsmiddelen gebruiken. Dit zorgt voor een rustige en evenwichtige groei van de planten. Met voldoende diversiteit, zodat ziekten en plagen minder kans krijgen. En is een plant ziektegevoelig, dan kweken wij hem niet. Het biologische komt uit onszelf, economische motieven spelen hierin geen rol. 

En het resultaat? Door een inrichting waarbij de ecologische aspecten belangrijk zijn, is een evenwicht ontstaan op de kwekerij waarbij veel vogels, vlinders, kikkers en ringslangen ook een plek hebben kunnen vinden. Zelfs het ijsvogeltje zien wij zo af en toe vrolijk rondvliegen. Hierdoor is het gewoon een fijne plek om te zijn en te werken.

2 - Een divers en gezond assortiment
Het zorgdragen voor een gezond en sterk assortiment dat vermeerderd wordt van- en uit eigen planten. De moederbedden zijn dan ook meer dan de moeite waard om doorheen te lopen en inspiratie op te doen.

3 - De kwekerij moet een inspiratiebron zijn 
Tuinen en tuinieren is de dichtstbijzijnde stap naar een natuurbeleving! De invulling hiervan moet er mede voor zorgen dat je verbonden bent met de plaats waar je nu woont.

4 - Een bewust gekozen eigen assortiment 
Wij kweken alleen planten waar we zelf iets mee hebben. Hierdoor is het assortiment als geheel op elkaar afgestemd en combinaties als vanzelf lukken. Wij houden van sterke en weelderige planten, waarbij bladvorm, bloei, standplaats, insect-vriendelijkheid en diversiteit belangrijke aspecten zijn.

5 - Advies en voorlichting 
Graag willen wij onze kwekerij, en de beleving daarvan, delen met u. U kunt bij ons niet alleen terecht voor het aanschaffen van planten, maar zeker ook voor inspiratie en advies. U bent dan ook van harte uitgenodigd om onze kwekerij te bezoeken.

Categorie: 

Jazeker!  

Bezoekadres;
Vossensteinsesteeg 1
3941BL Doorn

Openingstijden
1 maart tot en met 31 oktober;
Maandag: 9.00 - 17.00
Dinsdag: 9.00 - 17.00
Woensdag: 9.00 - 17.00
Donderdag: Gesloten, wel mogelijk op afspraak.
Vrijdag: 9.00 - 17.00
Zaterdag: 9.00 - 17.00
Zondag: Gesloten

1 november tot en met 28 februari;
Maandag: Gesloten
Dinsdag: Gesloten
Woensdag: Gesloten
Donderdag: Gesloten
Vrijdag: 9.00 - 17.00
Zaterdag: 9.00 - 17.00
Zondag: Gesloten
 

Categorie: 

Wederverkoop & collectief inkopen (2)

Jazeker! 

Neem daarover contact met ons op via het contactformulier, per mail (info@bio-kultura.nl) of per telefoon (+31 6 819 163 63). Wij zullen u dan inlichten en van alle informatie voorzien.

 

Een maatschappelijke ontwikkeling die wij graag ondersteunen is de ‘collectieve inkoop’. Bij deze manier van inkopen is het doel om met meerdere mensen gezamenlijk producten in te kopen. Zo kan er een aanzienlijk kostenvoordeel worden behaald. Maar ook voor het milieu is het vaak minder belastend met het oog op transport en productie.

Collectief inkopen is ideaal om bijvoorbeeld als straat of wijk gezamenlijk gezonde biologische grond in te kopen voor de tuinen.
Wij krijgen hierover steeds vaker de vraag of Bio-Kultura hierin iets kan beteken. 

Zamel met de buurt/vereniging een lijst in met daarop de gewenste hoeveelheid zakken potgrond, tuinaarde of mestcompost. Indien u een combinatie van zakken wil, geef dit dan door aan Bio-Kultura via info@bio-kultura.nl).

De voordelen

Er hoeft slechts éénmaal een vrachtauto te rijden. Beter voor het milieu en beter voor uw portemonnaie.
U ontvangt van ons een aanzienlijke korting op de producten (prijs per zak). Dit zorgt per deelnemer voor een grote kostenreductie.

 

Like Bio-Kultura op Facebook