Volg ons
Home Boeken & cadeaubonnen Mycorrhizale schimmels en hun toepassingen

Mycorrhizale schimmels en hun toepassingen

Mycorrhizale schimmels en hun toepassingen
Mycorrhizale schimmels en hun toepassingen
Een mycorrhiza is een samenwerking tussen planten en schimmels. Mycorrhizale schimmels zijn onmisbaar voor bomen en planten en toch weten maar weinig mensen er iets over te vertellen.
€ 29,95
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Mycorrhizale schimmels

en hun toepassingen

Auteur: Jeff Lowenfels 
Vertaald door Marc Siepman 
Klik hier voor een inkijkexemplaar

Hoewel mycorrhizale schimmels al meer dan 450 miljoen jaar samenwerken met planten, zijn ze lang aan onze aandacht ontsnapt. Eind negentiende eeuw werd al ontdekt dat de schimmels die rond de wortels van planten groeien, helemaal geen ziekteverwekkers zijn, maar helpende organismen. Toch bleven ze lange tijd verkeerd begrepen en bleven wetenschappers, landbouwers en tuinders nog tientallen jaren wantrouwig. Sinds de jaren zestig wordt steeds duidelijker dat noch de planten, noch de bodem zonder deze wonderlijke organismen kunnen.

Mycorrhizale schimmels zijn onmisbaar voor bomen en planten. Een mycorrhiza is een samenwerking tussen planten en schimmels waar beide partners voordeel uit halen: de gastplanten sturen de benodigde koolstof naar de schimmels en in ruil daarvoor helpen de schimmels levensnoodzakelijk water en voedingsstoffen naar de wortels te brengen. Een ingenieuze ruilhandel mogen we wel zeggen! Deze samenwerking zorgt ervoor dat de voedingswaarde van gewassen aanzienlijk verhoogd wordt en dat ze weerbaarder worden tegen droogte, ziektes en insectenvraat. 

Een gedetailleerd boek waarin de teksten worden ondersteund door foto's en illustraties.