Volg ons
Home Overige producten Het bodemvoedselweb

Het bodemvoedselweb

Het bodemvoedselweb Het bodemvoedselweb
Het bodemvoedselweb Het bodemvoedselweb
Het bodemvoedselweb
Door jargon te vermijden, is dit boek geschikt voor zowel de professionele tuinier als de ‘weekendtuinier’. Geschreven voor iedereen die simpelweg gezonde planten wil zonder gebruik van gif.
€ 25,65
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Het Bodemvoedselweb
Alle kleine beestjes helpen

Auteur: Jeff Lowenfels Vertaling Marc Siepman

Ons motto is: begin bij de bodem, het is het huis van de plant. Dit boek helpt je bij het begrijpen van wat er allemaal gebeurt daar onder je voeten. De ondertitel van dit boek zegt het al: “alle kleine beestjes helpen.” Een gezonde bodem barst van het leven – niet alleen regenwormen en insecten, maar ook een verbijsterende hoeveelheid bacteriën, schimmels en andere micro-organismen. Als we kunstmest gebruiken, dan beschadigen we het microbiële bodemleven dat zorg draagt voor gezonde planten en worden we steeds afhankelijker van een arsenaal aan kunstmatige substanties, waarvan er veel giftig zijn voor mensen en andere levensvormen.

Maar, goed nieuws, er is een alternatief voor deze vicieuze cirkel: de bodem zo behandelen dat het het bodemvoedselweb versterkt in plaats van verzwakt. Immers het bodemvoedselweb is een complexe wereld vol met organismen die door hun interacties een voedende omgeving creëren voor planten. Door jargon te vermijden, is dit boek geschikt voor zowel de professionele tuinier als de ‘weekendtuinier’. Het is geschreven voor iedereen die simpelweg gezonde, weelderige planten wil zonder het gebruik van chemische middeltjes.