Volg ons
Home Overige bodemproducten Bodemanalyse + educatie Bodemanalyse pakket A: Bodemmilieu

Bodemanalyse pakket A: Bodemmilieu

Bodemanalyse pakket A: Bodemmilieu Bodemanalyse pakket A: Bodemmilieu Bodemanalyse pakket A: Bodemmilieu Bodemanalyse pakket A: Bodemmilieu Bodemanalyse pakket A: Bodemmilieu
Bodemanalyse pakket A: Bodemmilieu Bodemanalyse pakket A: Bodemmilieu Bodemanalyse pakket A: Bodemmilieu Bodemanalyse pakket A: Bodemmilieu Bodemanalyse pakket A: Bodemmilieu
Bodemanalyse pakket A: Bodemmilieu
Bij deze bodemanalyse krijg je niet alleen uitkomsten, je léért ook echt over de bodem. Vervolgens kun je de resultaten en hun effecten ook daadwerkelijk begrijpen en verbeteren.
€ 112,50
Prijs per stuk
Variatie: Bodemanalyse pakket A: Bodemmilieu
Aantal: 
Bestellen
 

De bodem is basis

Ons motto is: de bodem is de basis, maar wat betekent dat eigenlijk? Wat is eigenlijk een bodem en waarom is dit de basis voor een succesvolle tuin? Voor ons is de bodem eigenlijk alles wat er in de grond onder onze voeten gebeurt. Het is een samenhangend geheel van allerlei processen en onderdelen. De bodem bestaat uit verschillende elementen met o.a. het oorspronkelijke materiaal zoals zand of klei, de zuurgraad, dode plantenresten (ook wel organisch materiaal), de bodemstructuur en de beschikbaarheid van zuurstof. Daarnaast speelt het bodemleven met allerlei organismen zoals bacteriën, schimmels en wormen een belangrijke rol.

Bodemanalyse

Door analyses te laten doen van deze verschillende elementen is het mogelijk om meer te weten te komen over de gesteldheid van de bodem in jouw tuin. Het kan bijvoorbeeld helpen bij de vraag waarom de voortuin minder mooi groeit dan de altijd weelderige achtertuin. Of je wilt graag een nieuwe moestuin aanleggen en je wilt weten hoe je daar een goede start mee kunt maken. Of je bent gewoon geïnteresseerd in de wonderlijke wereld van de bodem en je wilt meer inzicht krijgen in je eigen tuin. Wat je van ons krijgt:

  • Twee uitgebreide educatieve documenten waarin je alles leert over de verschillende elementen in de bodem en het bodemleven
  • Bodemmonsters uit jouw tuin wordt geanalyseerd door Soil Vision, een gespecialiseerd laboratorium op het gebied van bodemanalyses
  • De resultaten van de analyse(s) krijg je per mail toegestuurd met daarbij een duidelijke uitleg wat het allemaal betekent
  • Op basis van de analyseresultaten krijg je toepasbare informatie over wat je in jouw tuin kunt doen om de bodem te verbeteren en/of te onderhouden

Het grote verschil tussen een goedkope of gratis analyse die je soms in het tuincentrum kunt laten doen, is dat je bij onze bodemanalyse niet alleen de uitkomsten krijgt maar dat je écht iets leert over de bodem. En belangrijker nog: dat je de resultaten en hun effecten ook daadwerkelijk kunt begrijpen.

De pakketten

Pakket A Bodemmilieu

In dit pakket worden analyses gedaan van: de zuurgraad, het zuurstofgehalte, de hoeveelheid organische stof. Je kunt dit pakket optioneel uitbreiden met een analyse van het percentage klei, silt en zand. 

Pakket B Bodemleven

In dit pakket wordt er een analyse gedaan van: de gesteldheid van de micro-organismen in de bodem. De drijvende kracht achter het bodemleven.

Pakket C Bodemmilieu en Bodemleven

Het meest complete pakket met analyses van: de zuurgraad, het zuurstofgehalte, de hoeveelheid organische stof en een analyse van de gesteldheid van de micro-organismen in de bodem. Je kunt dit pakket optioneel uitbreiden met een analyse van het percentage klei, silt en zand. 

Pakket A en C kunnen uitgebreid worden met een 'korrelgrootte analyse'. Dit is nuttig als je niet goed weet op wat voor type grondsoort jij tuiniert en hier meer inzicht in te krijgen. 

Hoe werkt het

  • Je bestelt bij ons een bodemanalyse.
  • Je ontvangt thuis een pakketje met daarin één of meerdere zakjes om de bodemmonsters in te doen en een verzendlabel voor het versturen.
  • Je ontvangt dan ook meteen het eerste educatieve document om alvast te leren over de verschillende bodemelementen.
  • Met de bijgeleverde verzenddoos en verzendlabel stuur je de bodemmonsters naar het laboratorium van Soil Vision. Uitleg hoe je dit moet doen krijg je allemaal thuisgestuurd.
  • Na 1 à 2 weken zijn de monsters geanalyseerd en krijg je digitaal de resultaten met duidelijke uitleg en informatie wat je in jouw tuin kunt doen toegestuurd.