Volg ons
Home Biologische Tuinaarde-Compost Biologische Tuinaarde-compost

Biologische Tuinaarde-compost

Biologische Tuinaarde-compost Biologische Tuinaarde-compost Biologische Tuinaarde-compost
Biologische Tuinaarde-compost Biologische Tuinaarde-compost Biologische Tuinaarde-compost
Biologische Tuinaarde-compost
​Onze biologische tuinaarde-compost is een hoogwaardige aarde op basis van verschillende soorten compost. Rijk aan voeding en sporenelementen en stimuleert het bodemleven en de waterhuishouding.
€ 8,95
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je maar een klein aantal zakken nodig? Dan is het vanwege hoge verzendkosten voordeliger om bij onze verkooppunten te kijken. Deze vind je hier.

Biologische tuinaarde-compost

Onze biologische tuinaarde-compost is een hoogwaardige aarde op basis van verschillende soorten compost. De tuinaarde-compost heeft een hoge toevoeging van biologische organische mest en is dan ook rijk aan voeding en sporenelementen en stimuleert het bodemleven en de waterhuishouding. De ingrediënten die wij gebruiken in onze tuinaarde zijn boomschorscompost en mestcompost. Twee ingrediënten lijkt  wellicht weinig, maar deze hoogwaardige compost soorten hebben 2 jaar de tijd gehad om te komen tot de kwaliteit die wij nastreven in onze producten. Zeer geschikt voor:

  • Voor het ophogen of (bij)vullenvan je tuin, border of bak;
  • Als je een sier- of moestuin op de kleigrond hebt;
  • Voor de aanplant van bomen, hagen en vaste planten. 

Waarom deze biologische tuinaarde-compost?

Waarom is deze tuinaarde anders dan andere soorten tuinaarde? Een tuinaarde als deze vind je namelijk nergens anders! Wij vinden dat als je borders, plantbedden, bakken of plantgaten wilt opvullen of ophogen, je hiervoor een hoogwaardige grond moet gebruiken. Doe je dit met een product (producten met als basis tuinturf, GFT compost of tweedehands potgrond) die niet gelijk een mooie toevoeging is in je tuin, dan ga je naar ons idee een stap terug. Tuinaarde puur op basis van turf voegt eigenlijk niks meer toe dan vochthoudend vermogen. Een voedingskorrel (vaak kunstmest) die er dan vaak inzit werkt maar kort en voegt weer niks toe aan de ontwikkeling van je bodem. En die bodem is nou net de basis voor je planten, en dus zeer belangrijk! 

Onze biologische tuinaarde-compost is:

  • Jaarrond te gebruiken
  • Ruim voldoende bemest voor een geheel jaar. Extra voeding toevoegen is dus niet nodig, ook niet voor de moestuin.
  • Goed langere tijd te bewaren zonder dat het voedingsstoffen verliest.

De tuinaarde wordt geleverd in zakken van 20 en 40 liter en is tevens te bestellen in big bags.

** Uitleg inhoud m3 (waterm3) bij veelgestelde vragen.

Ontstaan vanuit de praktijk

Gedurende het jaar krijgen wij een hoop bezoekers op onze kwekerij die een mooie beplanting komen uitzoeken. Er wordt geregeld gevraagd wat te doen met de grond bij het aanplanten. Onze tip: gebruik een goede aarde die bestaat uit verschillende soorten compost. Daarmee werk je aan de humuslaag, het bovenste meest vruchtbare gedeelte, van de bodem. Werken aan de humuslaag in je tuin, is werken aan de toekomst en een ideale basis voor de planten. Uiteindelijk zien wij natuurlijk graag dat de door ons gekweekte planten echt tot wasdom kunnen komen en een bijdrage gaan leveren aan een groenere wereld. Dat alles begint bij de bodem.