Volg ons
Home Overige bodemproducten Actimin Gesteentemeel - 20 KG

Actimin Gesteentemeel - 20 KG

Actimin Gesteentemeel - 20 KG Actimin Gesteentemeel - 20 KG Actimin Gesteentemeel - 20 KG
Actimin Gesteentemeel - 20 KG Actimin Gesteentemeel - 20 KG Actimin Gesteentemeel - 20 KG
Actimin Gesteentemeel - 20 KG
Vulkanische gronden zijn erg vruchtbaar en zitten vol mineralen en sporenelementen. Door gesteentemeel toe te voegen aan de bodem voed je het bodemleven en de planten met deze belangrijke elementen.
€ 25,00
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Gesteentemeel, of steenmeel, is een 100% natuurlijk product van vulkanische oorsprong. Vulkanische gronden zijn erg vruchtbaar en zitten vol met mineralen en sporenelementen. Door de stolling van lava wordt dit gesteentemeel gevormd en wordt daarom ook wel lavameel of basaltmeel genoemd.

Bodemverbeteraar

Actimin-BT gesteentemeel bevat meer dan dertig verschillende (sporen)elementen en maar liefst 92 procent actieve bodemmineralen waardoor het bijzonder geschikt is voor de voeding van planten en bodemleven. Het verbetert de structuur en de vruchtbaarheid van de bodem. 

Toepassing

Gesteentemeel kan het hele jaar door toegepast worden in de tuin. Je doet dit door de geadviseerde dosering uit te strooien over de bodem en eventueel oppervlakkig in te werken. Je kunt het gesteentemeel ook door je compost mengen voor je deze aanbrengt. Gesteentemeel wordt daarnaast veel toegepast voor verstuiving over gewassen om een barrière aan te brengen tegen schimmels, rupsen en insecten. Het is belangrijk om de zak gesteentemeel droog te bewaren! 

Dosering

Actimin gesteentemeel komt in een papieren zak van 20 KG. Op basis van de huidige beschikbare kennis adviseren wij de volgende jaarlijkse doseringen:

Gazon en weides > 100 g / m2
Tuinen en openbaar groen > 200 g / m2
Moestuinen en tuinbouw > 300 g / m2
Potplanten >10 g / liter potgrond
Compostverbetering > 30 kg / m3 compost
Toevoeging tijdens compostering > 4-6 kg / m3 uitgangsmateriaal

Samenstelling

100% basaltmeel, gemalen tot <64 μm.

Certificering

Actimin-BT gesteentemeel voldoet aan de criteria van Skal Biocontrole en FiBL en mag voor de categorieën meststoffen, compost, groeimedia en biologisch afbreekbare materialen in de Nederlandse biologische sector worden toegepast. Het product wordt gecontroleerd op specificaties voor RHP substraten.