Wat is het verschil tussen mestcompost, groencompost en korrelvoeding?

Onze organische mestcompost is een compost gemaakt met dierlijke mest. Je voed hiermee je tuin en planten. Groot voordeel is dat je organisch materiaal toevoegt aan je bodem waarmee je een mooie basis creëert voor je planten. Onze mestcompost bevat ook veel plantaardige compost en is dus een samengestelde compost.

Groencompost is uiteraard ook een compost. Deze is gemaakt van uitsluitend plantaardig materiaal. Er zit heel veel verschil qua kwaliteit van aangeboden groencomposten. Denk daarbij aan het tijdsbestek waarbinnen de compost wordt gemaakt. Dit kan verschillen van een aantal dagen tot wel twee jaar. Ook is het altijd raadzaam te vragen wat er verwerkt is in de groencompost. Vaak zit er veel bermmaaisel in van langs de snelwegen. Dat is bijvoorbeeld voor ons een no-go gezien de verontreiniging.

Korrelvoeding zegt eigenlijk al genoeg. Voeding in de vorm van korrels. Er zijn mooie korrels en er zijn een heleboel minder mooie. Wij hebben als stelregel dat een korrel puur en alleen voeding afgeeft en dus niet veel doet voor bodemleven en waterhuishouding. Dus niet veel voor jouw basis voor de plant; de bodem. Vaak geeft een korrel dan ook in een keer haar voeding af, terwijl je plant maar een beetje nodig heeft. Vandaar dat je dus meerdere keren per jaar moet bijvoeden.

 
 

Like Bio-Kultura op Facebook