Volg ons
Home Biologische bemesting Biologische organische mestcompost - Big Bag

Biologische organische mestcompost - Big Bag

Biologische organische mestcompost - Big Bag

Onze biologische organische mestcompost bevat voeding voor de (moes)tuin voor een heel jaar. Deze bestaat uit een combinatie van dierlijke bemesting en plantaardige compost soorten.

€ 109,50
Prijs per stuk

 

Velden met een * zijn verplichte velden
Aantal: 
Bestellen

Op een big bag van 1m3 kunnen tot 4 losse zakken gelegd worden. De big bag van 2m3 wordt met losse zakken erop te zwaar en daarmee bestaat de kans dat deze omvalt bij het afleveren. De prijs die je tussen haakjes ziet staan, is de meerprijs die berekend wordt bovenop de basisprijs van 1m3. 

De biologische compost is de basisbemesting voor een heel jaar.

Onze biologische organische mestcompost is zeer geschikt voor de border, rozen en hortensia's en eventueel hagen (taxus, beuk, liguster etc). Het gebruik van deze mestcompost kan het gehele jaar, maar verwerkt het mooiste in de periode november tot en met maart. Het is een basisch product en is dus niet geschikt voor zuurminnende planten zoals Rhododendron en Coniferen.

De compost kan gewoon op de grond uitgespreid worden als mulch laag en hoeft niet met de grond vermengt te worden (spitten of schoffelen). Mocht je starten met een border of moestuin en er zit nog niks in de grond qua plantmateriaal, dan kan je natuurlijk wel mengen.

De biologische compost heeft een aantal grote voordelen;

  • Geen verontreiniging door bestrijdingsmiddelen.
  • Vrij van onkruid en ziektekiemen.
  • Bovengemiddeld gehalte van voedingsstoffen die langzaam maar langdurig vrijkomen.
  • Veel sporenelementen.
  • Bodemverzorgende werking voor bodemleven en waterhuishouding.
  • Humus opbouwende werking.
  • Basische werking, is op zure zandgronden uitstekend voor beter bodemleven.
  • Gaat slakken tegen door de schimmels die aanwezig zijn.

Op onze kwekerij

...gebruiken we de mestcompost een maal per jaar. We verspreiden de compost dan over de moederbedden, in de moestuin en over de verschillende borders. Deze gift aan voeding, en het jaarlijkse steentje bijdragen aan bodemleven en waterhuishouding is ook het enige wat we hierin doen. Het sluit aan bij onze visie op ecologisch tuinieren.

Het product wordt geleverd in 40 liter zakken wat voldoende is voor zo'n 4m2. Tevens kun je onze compost in big bags van 1m3 en 2 m3 kopen die bij je worden thuisbezorgd. Het gebruik hiervan is 1m3 per 100m2.

*Bio-Kultura big bags bevatten 1,m3 en 2m3 van het gewenste product. Wij hanteren de water m3, dit wil zeggen dat een m3 1000 liter bevat. Vele bedrijven bieden de E.N. m3 aan. Deze bevat 800 liter, dit is europees vastgelegd. Wij van Bio-Kultura vinden dat er gewoon 1000 liter in een m3 gaat en hebben daarom voor de water m3 gekozen. Om een goede prijsvergelijking te maken tussen Bio-Kultura en andere aanbieders kunt u hiermee rekening houden.

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.