Volg ons
Home Compostbakken Globe 310 L

Globe 310 L

Globe 310 L

Het Globe 310 L warmte compostvat is een goede keuze om tuin- en huishoudelijk afval versneld te composteren, gebaseerd op biologische afbraak. Nutriënten in afvalstoffen worden gerecycled.

€ 246,00
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen

Composteren is gebaseerd op biologische afbraak. Nutriënten in afvalstoffen worden gerecycled voor hergebruik als plant materiaal. In de compostmassa transformeren schimmels en afbraak micro-organismen het afval in humus en produceren tegelijkertijd warmte, stoom, voedingszouten en kooldioxide.

Ontleding is het meest efficiënt bij een temperatuur tussen 30 en 45° C. Thermische isolatie houdt de warmte in het compostvat. Warmte en stoom aan de binnenkant van de omslag van het compostvat geven aan dat de compost werkt. Micro-organismen kunnen hun afbraakwerk alleen uitvoeren als ze regelmatig worden gevoed. Om te overleven hebben ze zuurstof, water en voedingsstoffen nodig.

Nutriënt stikstof wordt verkregen uit de keuken van het huishoudelijk afval, terwijl de koolstof komt uit tuinafval en houtsnippers. Daarom is het te adviseren GFT afval in hetzelfde compostvat te composteren. Droog en vocht absorberend tuinafval zal de luchtigheid van de compost verhogen, bindt stikstof en zorgt voor de vochtbalans. Zorg er voor dat water kan worden geabsorbeerd door de ondergrond, zand of grind zijn hiervoor een goede basis.

Specificaties:

Afmeting: ø 980 x H 700 mm. Onderste rand H 285 mm
Inhoud: 310 liter


 

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.