Volg ons
Home Bollen en zaden Blije Bij - GeBIJteld

Blije Bij - GeBIJteld

Blije Bij - GeBIJteld
Blije Bij - GeBIJteld
Voorjaarsbollen zijn een van de eerste gewassen die bloeien in het voorjaar, en behalve dat ze vroeg kleur geven aan je tuin, zijn het ook belangrijke bronnen van voedsel voor de bijen.
€ 17,50
Prijs per stuk
Variatie: Blije Bij - GeBIJteld
Aantal: 
Bestellen
 

Voorjaarsbollen zijn een van de eerste gewassen die bloeien in het voorjaar, en behalve dat ze vroeg kleur geven aan je tuin, zijn het ook belangrijke bronnen van voedsel voor de bijen. Deze vliegen steeds vroeger uit, omdat het het steeds eerder warm wordt tegenwoordig. Ze zijn daardoor voor voedsel steeds meer afhankelijk van vroege bloeiers. Voor ons een belangrijke reden om voorjaarsbollen in ons assortiment op te nemen. 

Blije Bij - pakket GeBIJteld

In dit pakket zitten sterke klassiekers die in geen enkele tuin mogen ontbreken vinden wij. 

10 x Crocus 'King of the Striped' - vrolijk gestreept, en al vroeg bloeiend. 
5 x Allium 'Purple Sensation' - prachtige kleur, en de ronde bollen zoemen bijna zelf van alle bijen die er op af komen.
10 x Muscari 'Armeniacum' - het bekende blauwe druifje, dat het goed doet onder bomen en langs heesters en altijd weer terugkomt. 
10 x Scilla 'Siberica' - de mooiste kleur hemelsblauw en elk jaar meer.
10 x Narcissus 'Tête-à-Tête - die ook veel binnen in potjes staat om het eerste voorjaar naar binnen te halen. Buiten worden het stevige pollen die elk jaar trouw weer opkomen.

Planten en verzorgen

Alle bollen in deze pakketten kunnen in de grond blijven zitten, en komen dan de volgende jaren weer terug, soms zelfs met meer dan waar je mee bent begonnen, maar dat verwilderen begint meestal pas na 2-3 jaar. Bollen houden van losse, voedingsrijke grond. Het is dus belamgrijk je tuin ieder jaar van een laagje compost te voorzien. Op de zandgrond zijn kleimineralen een nuttige toevoeging. 

Voor een natuurlijke uitstraling kun je de bollen door elkaar in een bak doen en mengen, en vervolgens rondstrooien als pepernoten. Plant ze waar ze neerkomen. Plantdiepte is 3 tot 4 x de diameter van de bol, (en minimaal 5 cm en maximaal 12 cm diep). Bollen combineren vaak heel mooi met vaste planten, zeker de wat later bloeiende bollen. Zo tussen het tere nieuwe groen, of bij de vroege bloeiers zoals judaspenning (Lunaria) en Kaukasisch Vergeet-me-nietje (Brunnera). Laat het loof na de bloei eerst helemaal afsterven voordat je het verwijdert. Vind je dat niet mooi staan, duw het dan plat, zodat het tussen het opkomende groen van de vaste planten wordt verborgen. De grote bollen zoals de alliums vermeerderen met kleine bollen aan de oorspronkelijke bol, dus die kun je eventueel uitgraven, van elkaar halen, laten drogen en dan meer verspreid opnieuw planten in het najaar. 
 
Op Vrijdag 8 december zijn wij vanaf 12:00 telefonisch niet bereikbaar.